Choď na obsah Choď na menu
 


Dlhosrsté plemená

30. 9. 2012

Perzská mačka:  Perzské mačky sú pokojnými pozorovateľmi.Ich srsť potrebuje dennú starostlivosť. Medzi chovateľské problémz patrí aj ochorenie obličiek.

Birma:Je to pekne stavaná mačka s bielymi labkami. Vyžaduje si denné kefovanie.Plemeno na západe takmer vyhynulo koncom 2.svetovej vojny.

Ragdol:Je to veľká a ťažká mačka.Ragdol je mačka so znakmi, mačatá sa liahnu biele.Je veľmi pokojná.V Austrálii si plemeno veľmi cenia.  

Mainská Medvedíkovitá:Mainské mačky vyzerajú najlepšie v zime.Niektorí majitelia tvrdia, že k jej zábave patrí i plávanie. Mačky pôsobia dôstojnejším dojmom ako kocúry.

Nórska lesná mačka:Veľké rozmery a dlhé nohy jej dodávajú veliteľský vzhľad. Aj keď je doma mierna, zúrivo bráni svoje územie.Výborne sa šplhá, je obratným lovcom.

Sibírska lesná mačka:Veľké zavalité mačky s hustou ochranou srsťou.Dávnych predkov tohto plemena nemožno zistiť.Tieto mačky sú veľmi obratné.Je to spoločenské zviera.

Turecká Van: Je to mačka, ktorú si môžeme získať rešpektom. Toto plemeno má 2 významné znaky: zaujímavú farbu srsti a povestnú chuť kúpať sa.

Kymérska mačka:Existujú dva typy cymrica,stumpie a longie,ktoré sa odlišujú dĺžkou chvosta.Plemeno sa často označuje ako dlhosrstá manská mačka.

Nebelung:Modrá srsť so striebristými končekmi dodáva tomuto plemenu žiarivú eleganciu.Nové plemeno znamená v nemčinezahmlená bytosť.

Somálska mačka.Je to veľmi čulé plemeno.V pohybe budí dojem divosti.Je rodený lovec.vyhľadávapohyb v prírode.Kresba na tvári je veľmi pôsobivá.

Chantily:Chantilly prezrádza spokojnosť príjemným pradením.Keď tento milý zvuk raz začujete, celkom si vás získa.Tieto mačky dospievajú neskoro.

Tiffanie:Sú to dlhosrsté ázijské mačky.Povaha je výhodnou konbináciou.Štandart kladie dôraz na dobrú povahu.Vďaka tomu, že vyžaduje menej starostlivosti.

Balijská mačka:Je to výrazné spoločenské plemeno.Je veľmi vnímavá.Je to veľmi hlučná mačka.Má typicky vyfarbené znaky.Nemá príliš dlhú srsť.